Kwarkbollen van blauwe bessen

Kwarkbollen van blauwe bessen

KWARKBOLLEN VAN BLAUWE BESSEN

Ingrediënten:
– 200 gram tarwebloem
– 250 gram vanille kwark (ik heb campina kwark gebruikt)
– 2 eieren
– 1 tl bakpoeder
– zout naar smaak
– 90 gram blauwe bessen
– citroen
– 2 tl vanille extract of een half zakje vanille suiker. Wil je hem zoeter, kun je 1 zakje vanillesuiker gebruiken
– 1 el olijfolie

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
2. Klop de eieren schuimig met het vanille extract of vanille suiker. Klop daarna de olie en kwark erdoor.
Variatietip: je kunt ook citroenkwark gebruiken, laat dan het citroenrasp eruit.

3. Zeef de bloem, bakpoeder en zout erboven en roer door elkaar met de blauwe bessen en citroenrasp.
4. Maak met 2 lepels of een ijsboltang 12 bolletjes van het beslag en verdeel deze over het bakpapier. Schuif het bakblik in de oven en bak 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
5. Laat de kwarkbollen afkoelen tot lauw en eet er dan gelijk maar eentje op. Bewaar de andere kwarkbollen in een luchtdichte verpakking. Je kan ze eventueel nog even opwarmen in de magnetron of oven. Invriezen kan trouwens ook.