Fris toetje met mascarpone, blauwe bessen en Bastogne

Fris toetje met mascarpone, blauwe bessen en Bastogne

FRIS TOETJE MET MASCARPONE, BLAUWE BESSEN EN BASTOGNE

Benodigdheden voor 4 personen:
– 300 gram blauwe bessen
– blauwe bessendessertsaus (van Handje Gezond)
– bastogne koekjes (hoeveelheid naar keuze), grof gehakt
– 60 gram witte chocolade snippers
– 250 gram mascarpone
– 250 gram slagroom
– suiker voor de slagroom
– 1 citroen
– vanillestokje, uitgeschraapt

Bereiding:
1. Rasp de citroen, hoeveelheid mag jezelf bepalen. Uiteraard hoe meer rasp, des te meer hij smaakt naar citroen.
2. Schraap het vanillestokje uit en meng dit door de mascarpone.
3. Voeg hier de slagroom toe en klop dit tot een romig geheel (suiker naar wens toevoegen). Voeg hier de citroenrasp aan toe.

Nu begint het opbouwen in de glazen.
5. Vul de onderkant van de glazen met blauwe bessen en doe hierover de dessertsaus.
6. Doe hierna een laagje van het mascarpone mengsel en vervolgens de bastogne kruimels. Rasp hierover de witte chocolade. Herhaal dit een tweede keer.
7. Doe bovenop nog een aantal bessen en chocoladekruimels. Dit maakt het extra lekker en geeft het dessert nét even iets extra’s voor het oog.

Laat het afkoelen in de koelkast en serveer het koud.