Blauwe bessen zebra kwarktaart

Blauwe bessen zebra kwarktaart

BLAUWE BESSEN ZEBRA KWARKTAART

Ingrediënten:
– 500 gram blauwe bessen
– 1 citroen
– 70 gram suiker
– 60 gram boter
– 1 pak dr. Oetker kwarktaart naturel
– 250 ml slagroom
– 500 gram volle kwark
– 400 ml water
– 6 blaadjes gelatine

Bereiding:
1. Verwarm in een steelpannetje de blauwe bessen met de suiker en het sap van één citroen. Laat het geheel inkoken totdat er een saus ontstaat en pureer het met een staafmixer tot de gewenste dikte.
2. Smelt de boter in een pannetje. Neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
3. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem 15 minuten in de koelkast.
4. Doe het water, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
5. Verdeel het kwarkmengsel over twee kommen. Voeg aan één kom de helft van de bosbessensaus toe.
6. Schep om en om een soeplepel van het witte en gekleurde kwarkmengsel op de bodem en laat het 2,5 uur minimaal opstijven in de koelkast.
7. Week de gelatine in koud water. Verhit nogmaals de overige blauwe bessensaus en laat de gelatine hierin oplossen.
8. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Schep vervolgens het mengsel over de kwarktaart en laat het nog 2 uur opstijven in de koelkast tot de gelei gestold is.
Tip: Garneer met slagroom.