Blauwe bessenmisu

Blauwe bessenmisu

Het recept van de blauwe bessenmisu is ontstaan, doordat Lisette en de kinderen geen koffie lusten en daarom de basis van de traditionele tiramisu niet lekker vinden. Lisette heeft de koffie vervangen door een blauwe bessendessertsaus. De frisse smaak van de blauwe bes blijkt heel goed en lekker te combineren met advocaat. Wat de blauwe bessenmisu nog lekkerder maakt, is de aanwezigheid van hele blauwe bessen.

Recept blauwe bessenmisu
250 gr mascarpone
50 gr witte basterdsuiker
2 dl advocaat
5 dl slagroom
Blauwe bessendessertsaus
1 pak lange vingers
Poedersuiker
Verse blauwe bessen
(Geschaafde amandelen)

Mascarpone luchtig  kloppen met de advocaat en witte basterdsuiker.
Spatel de ‘lobbig’ geklopte slagroom door het mengsel.
Leg de lange vingers op de bodem van de schaal met de gesuikerde kant onder.
Giet de dessertsaus over de lange vingers.
Meng de verse blauwe bessen door het mascarponemengsel.
Verdeel het mascarponemengsel over de lange vingers.
(Eventueel amandelen roosteren in een droge koekenpan op een laag vuur).

Zet het geheel afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
Voor het serveren strooi je de amandelen samen met de poedersuiker over de bessenmisu.